MIJN VERHAAL

 

 

Make-up artist

Make-up artist Chanikan Klanchai (23-12-1994), bekend als ‘Channi’, werd geboren in Bangkok, Thailand en groeide op in de stad Chaiyaphum. Zij beheerst de taal Isaan (Noordoost-Thai), een dialect van het Thai. Als kind spendeerde zij veel tijd bij haar tante waar ze een heel goede band mee had opgebouwd.

Haar liefde voor make-up begon pas echt op 14-jarige jarige leeftijd. Chanikan’s moeder droeg altijd leuke kleding en combineerde dit met verschillende make-up looks. Dit inspireerde Chanikan zodanig dat ze zelf begon met het experimenteren met make-up. Ze probeerde uiteenlopende make-up looks uit op haar eigen gezicht met telkens een prachtig resultaat tot gevolg. Een groot inspiratiebron is Nikkie Tutorials, een Nederlandse make-up artist die inmiddels uitgegroeid is tot een wereldberoemde vlogster. Door haar unieke make-uplooks kreeg Chanikan de inspiratie en motivatie om weer nieuwe dingen uit te proberen.

Fashionshow

In de zomervakantie in 2012 verhuisde Chanikan naar Nederland, zij was toen 16 jaar oud. Ze ging naar een taalschool om de Nederlandse taal onder de knie te krijgen. De Engelse taal beheerste zij ook nog niet optimaal, maar leerde veel door het kijken van YouTube video’s. Daarnaast vond Chanikan in 2013 een baan in de horeca branche, waardoor ze ook wat meer met de taal in aanraking kwam.

Gezien Chanikan altijd gepassioneerd was over make-up, besloot zij om haar droom om professioneel visagiste te worden niet op te geven. Ze koos voor de opleiding Visagie aan de Art of Color Make-up Artist School om haar talenten verder te ontwikkelen. Gedurende haar opleiding heeft zij vrouwen mogen opmaken tijdens fashionshows. Dit alles was een groot succes; een jaar later ontving ze haar Visagie diploma en hiermee dus een stap dichter bij het verwezenlijken van haar droom.

Hairstyling

Chanikan is op het moment vastberaden om haar make-up carrière weer leven in te blazen. Het is haar missie om mensen blij te maken en hen nog mooier te maken met make-up. Dit is waar Chanikan het gelukkigst van wordt. Onlangs heeft zij ook de Hairstyling opleiding succesvol afgerond. Zij is nu echt klaar voor de volgende stap!

‘It doesn’t matter what other people say… Don’t give up, don’t listen to them. Show your talent just do it!’

Foxer Talent ervan overtuigd dat Chanikan binnen 5 jaar zal uitgroeien tot een volwaardig make-up artist met een groot bereik op YouTube. Samen gaan wij de uitdaging aan!

Nu maakt Chanikan deel uit van onze Foxer Family om nieuwe uitdagingen aan te gaan!

 


 
Contact Chanikan