MIJN VERHAAL

 

 

FROM THE SOUL ERA

Rapper FunkyFresh (echte naam: Franklin Nelom), een echte soul man uit het soul tijdperk, die op 9-jarige leeftijd vanuit zijn geboorteland Suriname naar Nederland kwam. Drie jaar later begon hij met rappen en kreeg al snel de bijnaam FunkyFresh; een naam die hem is bijgebleven en zijn muziek het beste omschrijft. Muziek is altijd een uitlaatklep voor hem geweest. In zijn jeugd keek FunkyFresh altijd op naar Amerikaanse rappers en begon hij ook Engelstalige muziek te maken. Vanuit daar is het balletje gaan rollen.

Op zijn 15e besloot FunkyFresh mee te doen aan een HipHop show die gehouden werd in de Jan van Galen hal en dit bleek een groot succes. Hij bleef zichzelf verder ontwikkelen en ontpopte zich tot een volwaardig artiest. Door zijn populariteit in de buurt werd hij bestempeld als de eerste echte rapper van West.

Boom Bap New York Style

FunkyFresh is veelzijdig en van alle markten thuis als het gaat om Hiphop muziek. Zijn interesse is gevestigd op verschillende soorten muziek zoals Surinaamse, Amerikaanse en Caribische muziek. Zijn huidige focus is nu op de subgenre van Hiphop, genaamd Boom Bap in New York style. Boom Bap was vooral populair in de jaren ’90, maar wordt nog altijd gezien als de basis van hiphopmuziek. Met zijn muziek wil hij de Hiphop Youth hier in Nederland bereiken en deze oldskool vibes terugbrengen.

Stay on top!

Onlangs bracht FunkyFresh een nieuw album uit samen met de muzikant Gripp. Achter de schermen wordt er weer hard gewerkt aan een nieuw album dat uitgebracht zal gaan worden in samenwerking met Minstrel Productions. FunkyFresh blijft niet stil zitten en heeft besloten om zich aan te sluiten bij Foxer Agency om zijn muziek naar buiten te brengen. Het is tijd voor the next level. Stay on top!

Nu maakt FunkyFresh deel uit van ons Foxer Team om nieuwe uitdagingen aan te gaan!

 


 
Contact FunkyFresh