MIJN VERHAAL

 

 

Levensechte storytelling

Puur, intelligent, open en een inspiratiebron voor velen door zijn levensechte storytelling in de hiphop. De pas 21-jarige rapper Salfa (echte naam: Nicky Dorder Salvador) is geboren en getogen in Amsterdam Zuidoost en deelt zonder enige verbloeming zijn verhaal. De naam Salfa is afgeleid van Nicky’s derde naam Salvador dat staat voor redder. Het represent ook de bijnaam van Johan Cruijff. Als Ajax-fan zijnde staat het ook voor de F-side, vandaar Salfa.

Debuutsingle Multiple Sclerose

Het jaar 2020 was een veelbewogen jaar waarin hij plotseling moest dealen met de diagnose multiple sclerose (MS); een chronische auto-immuunziekte. Dit was voor Salfa een directe aanleiding om zijn gevoelens op papier te uiten. Hij liet zijn teksten lezen aan vrienden en zij pushten hem om zijn verhaal naar buiten te brengen. Voordat Salfa het wist had hij een harde raptekst op papier gezet en dat bracht hij afgelopen februari met succes naar buiten. In de track genaamd ‘MS’ vertelt hij zijn verhaal van begin tot eind, van zijn eerste klachten naar de officiële diagnose met de ziekte.

‘Het belangrijkste in dit leven is gezondheid. Je kunt geld hebben maar zonder gezondheid heb je niks. Ik probeer altijd de kleine dingen te waarderen bij alles wat ik doe.’ - Salfa

Veel steun en erkenning

De track ‘MS’ werd door vele mensen in soortgelijke situaties positief ontvangen en door vele bekende media opgepakt. Salfa hoopt met zijn volgende tracks ook anderen te inspireren om de moed nooit op te geven en positief te blijven. In juni dropt hij zijn nieuwste track ‘2020’ waar hij de luisteraars weer mee zal nemen in zijn ervaringen van het afgelopen jaar.

Nu maakt Salfa deel uit van onze Foxer Family om nieuwe uitdagingen aan te gaan! Credits Header Foto's: MS Leeft Magazine

 

 

Salfa - 2020
 
 

CREATIEVE PRODUCTIES

 


 
Contact Salfa