MIJN VERHAAL

 

 

VIII

VIII is een artiest en producer met Dominicaans bloed. De naam VIII komt voort uit de tijd waarin hij zichzelf kaal had geschoren en een vriend riep: ‘Soldaat geef 8!’. VIII groeide op in Florijn, Bijlmer en woont nu al een aantal jaar in Kraaiennest. In de tijd van Chief Kief, in 2012-2014, kwam hij voor het eerst in aanraking met hiphop. In deze periode luisterde hij veelal naar Bobby Shmurda, White boy en Rock muziek dat toen nog best underrated was.

Producer

Op zijn 13e besloot VIII om te experimenteren met een beat maker programma en bekeek hij vaak YouTube video’s om het proces van beats maken onder de knie te krijgen. Hij luisterde vaak naar Type beats en na een jaar besloot hij om ook Drumkids te downloaden. Er waren zelfs momenten dat hij thuis bleef om beats te kunnen tikken, wat ervoor zorgde dat hij zijn talent nog verder ontwikkelde.

Hiphop en Rock

De sound van VIII is het beste te omschrijven als een mix van hiphop en rock. Zijn teksten gaan over situaties in het leven waar veel mensen mee te maken hebben en zijn doel is om het publiek een boodschap mee te geven. VIII is heel veelzijdig en dat zie je ook terug in zijn muziek. Zo heeft hij nummers over zijn ervaring in een toxic relationship, maar maakt hij muziek waarop je kan viben.

Doorzettingsvermogen

In 2020 kwam VIII in contact met Foxer Talents en kreeg hij de kans om samen met hen te werken aan zijn nieuwe album. Deze kans greep hij met beide handen, ook heeft hij een aantal nummers zelf gemixt. VIII, voorheen Odentio, is te beluisteren via SoundCloud (nummers 13 tot en met 16). Door zijn doorzettingsvermogen volgt VIII nu een doorontwikkeling traject bij Foxer Agency om te werken aan zijn carrière als artiest.

Nu maakt VIII deel uit van het Foxer-team om een nieuw avontuur aan te gaan!

 


 
Contact VIII