MIJN VERHAAL

 

 

KRACHT & POSITIVITEIT

Artiest en Producer Tariku, voor sommigen ook bekend als Tako, werd geboren in Addis Abeba (de hoofdstad van Ethiopië), waar hij nog mooie herinneringen aan heeft overgehouden. Hij groeide op in Kampen waar hij soms te maken kreeg met racistische kwesties, maar ondanks dit is hij altijd sterk in zijn schoenen is blijven staan. Door de jaren heen heeft Tariku geleerd om negativiteit om te zetten in positiviteit. Dit is dan ook de boodschap die hij aan eenieder wil meegeven. Probeer de situatie te accepteren en maak er iets positiefs van! Het is belangrijk hoe je ermee omgaat.

Jongeren begeleiden

Op 18-jarige leeftijd verhuisde Tariku naar Amsterdam waar hij uiteindelijk erachter kwam dat de studie MWD (Maatschappelijke Dienstverlening) aan de Hogeschool van Amsterdam het beste bij hem past als persoon. Tijdens de studie kreeg hij de tools om zijn ervaringen om te zetten in de hulpverlening. Juist door zijn achtergrond kan hij zich goed verplaatsen in zijn cliënten; hij helpt hen met hun knelpunten. Inmiddels werkt Tariku alweer 8,5 jaar met enorm veel passie als hulpverlener bij PerMens. Het is de dankbaarheid van zijn cliënten die hem voldoening geeft!

Visionair op het gebied van muziek

Muziek is altijd een belangrijke en constante factor geweest in het leven van Tariku. Hij luistert altijd naar verschillende genres, van Hiphop tot Soul, van Jazz tot Deep-, Afrohouse en Nederlandse muziek. Het moet hem raken. Op het gebied van muziek is hij dan ook een echte visionair.

Kidwana ‘Geboren om te verbinden’

Het is Tariku’s missie om Ethiopische, Sudanese, Oost-Afrikaanse en overige Afrikaanse klanken te verwerken in zijn muziek. Met deze vernieuwende sound hoopt hij zoveel mogelijk mensen te raken en met elkaar te verbinden. Zijn doel is dat zijn muziek écht bij hen binnenkomt. Zodoende kwam hij ook op de artiestennaam Kidwana, wat ‘Geboren om te verbinden’ betekent. Deze naam is hem op het lijf geschreven, omdat hij in het dagelijks leven ook continu bezig is met het verbinden van mensen.

Tariku heeft de afgelopen maanden al flinke stappen gezet in zijn beats making process. Al jaren heeft hij de wens gehad om echt te leren en deze kans pakt hij daarom ook met beide handen. Wanneer hij in dit rap tempo doorgroeit is er geen twijfel over mogelijk dat hij binnen 5 jaar een succesvolle muziek carrière heeft opgebouwd.

Nu maakt Kidwana deel uit van ons Foxer Team om nieuwe uitdagingen aan te gaan!

 


 
Contact Kidwana