MIJN VERHAAL

 

 

FEMINISME

Ontwerpster Fanny de Ruyter is geboren in Frankrijk en verhuisde op 10-jarige leeftijd naar Nederland. Van kleins af aan kreeg ze vanuit haar opvoeding mee waar het feminisme voor staat. Het opkomen voor vrouwenrechten en ongelijkheid hoort daarom vandaag de dag bij wie zij is. Naast dit ideaal, strijdt Fanny de Ruyter voor milieuvriendelijkheid en betere werkomstandigheden binnen de mode-industrie.

Revolutionair en milieubewust

Fanny de Ruyter is afgestudeerd aan de Amsterdam Fashion Institutie (AMFI) en werd als ontwerper gepusht om een eigen stijl te ontwikkelen. Tijdens haar studie benaderde zij de fashionwereld op revolutionaire wijze en ging op zoek naar milieubewuste technologieën om haar werk zo duurzaam mogelijk vorm te geven. Het was telkens een uitdaging om vast te blijven houden aan haar idealen, echter was het meegaan in de huidige mode-cyclus geen optie. Fanny de Ruyter blijft haar grenzen verleggen als het aankomt op creativiteit en duurzaamheid.

Streetwear label

In 2019 lanceerde Fanny de Ruyter haar eigen duurzame kleren label gericht op streetwear. Zij begon het merk Fanny de Ruyter omdat ze de drang voelt om de mode-industrie duurzamer te maken zonder de aandacht te verliezen aan het huidige modebeeld. Dit keer geen massa productie maar lokale producten én stoffen die goed zijn voor het milieu. Het merk streeft naar de combinatie van streetstyle met kwaliteit en gerecyclede materialen. Door gedurfde vormen te combineren met sterke kleurcontrasten en onverwachte prints creëert Fanny de Ruyter unisex streetwear-items zodat je niet langer hoeft te kiezen tussen ethiek en gedurfde esthetiek.

‘De eerste streetwear jassen collectie is puur gemaakt van gerecyclede plastic flesjes. Ik wil niet dat de wereld nog meer vervuild raakt door wat ik maak. Kleding moet iets moois zijn en niet negatief.’

Inspiratie

Met inspiratie van verschillende wereldwijde groepen vrouwen staat het merk voor krachtige zelfvertrouwen, multiculturele trots en positiviteit over het lichaam. Fanny de Ruyter laat zich veelal inspireren door groepen die in eerste instantie een negatieve connotatie hebben, maar toch een positieve onderliggende boodschap. Deze mooie kanten worden dan ook belicht in de collecties. De eerste jassen collectie van Fanny de Ruyter is een ode aan the gang culture uit South California. Een uitgesproken collectie die bedoeld is voor jonge vrouwen en mannen die echt anders durven te zijn.

Huidige mode-cyclus doorbreken

Binnen het merk Fanny de Ruyter heerst er een sterke inzet om zo min mogelijk impact op de aarde achter te laten. Van labels en hardware tot plastic zakken waarin ze worden verzonden, alles dat het gebruikt, is bewust om ervoor te zorgen dat er een minimale impact is op ons milieu. Door een steentje bij te dragen aan het verminderen van afval in een van de meest vervuilende industrieën ter wereld - mode, wil Fanny de Ruyter de standaard zetten voor productiepraktijken en anderen aanmoedigen om mee te doen aan de beweging!

Nu maakt streetwear label Fanny de Ruyter deel uit van het Foxer-team voor een mooie partnersamenwerking!