Uitzending Omroep Flevoland – Huiskamerconcert in de strijd tegen kanker

Wethouder Moorman maakt kennis met Foxer Talent – live op EenVandaag
21 september 2022
Nieuw Jumprope Wereldrecord: Foxer Talent Geraldo Alken in het Guinness World Records 2023
21 september 2022

Uitzending Omroep Flevoland – Huiskamerconcert in de strijd tegen kanker

Foxer Talent Nieuwsupdate 🎉📺

Als onderdeel van de 'Spot Niet' campagne hielden de stichtingen VVFlex en Foxer Talent zaterdagavond een benefiet-huiskamerconcert. In De Voetnoot in Almere Stad trad een aantal jonge artiesten op.

Met hun actie willen ze zoveel mogelijk geld ophalen voor kankeronderzoek. Daarbij willen zij mensen bewust maken van het ongepaste gebruik van het woord 'kanker'.

"Vooral jonge mensen beseffen vaak niet wat voor impact het schelden met het woord 'kanker' heeft", zegt La-Jeria Sijpenhof van Foxer Talent. "Op deze avond willen we gewoon laten weten hoe iemand het ervaart als die dat woord hoort." De jonge artiesten die optraden, deelden vrijwel allemaal een persoonlijk verhaal. Direct of indirect hadden ze allemaal met de ziekte te maken gehad.

Spot Niet

De actie 'Spot Niet' en de gelijknamige song van Foxer Talent Vanessa Marcia en Tairen Sway stonden aan de wieg van dit huiskamerconcert, dat via een livestream meegemaakt kon worden. Rappers Logisch en Kings Child traden op in de huiskamer, zangeressen Amy Rose en Nadua waren via een facetime-verbinding aanwezig.

Laatstgenoemde had voor haar afwezigheid een geldig excuus. "Ze moest uit Groningen komen", legt Vanessa Marcia van stichting VVFlex uit. "Maar de treinen reden niet vanwege de storm een dag eerder."

De avond werd gepresenteerd door de Almeerse singer-songwriter Foxer Talent Björk Lommers, die zelf ook optrad. Na afloop waren Marcia en Lommers tevreden over dit eerste benefiet-huiskamerconcert. "We gaan dit vaker organiseren, we willen naar een paar keer per jaar. Hopelijk krijgen we dan meer bekendheid en kunnen we naar grotere platforms en podia. Dus hou het in de gaten, de 'Spot Niet' campagne."

🌟Bekijk de uitzending🌟

Comments are closed.

Praat met ons via WhatsApp