Perfecte profiel

Je wilt goed op de foto? Hoe maak ik een goede foto van mijzelf ?

Tegenwoordig is het meer dan normaal om midden op straat een selfie te maken. We leven in een wereld waarin we alles willen delen met onze vrienden, Facebook is daar een mooi voorbeeld van. Maar hoe maak je nu de perfecte selfie of beter nog hoe maak je nu een goede foto van jezelf? Hoe sta je zo charmant mogelijk op de foto?

Handige tips & tricks

Hier volgen 6 handige tips & tricks die je kunt gebruiken om je gezicht en figuur zo mooi mogelijk te laten uitkomen.

1. Bepaal je goede kant

Hoe bepaal je nu wat je goede kant is? Ten eerste kan het voorkomen dat beide kanten even goed zijn, dus als je twijfelt dan heb je wellicht gewoon twee goede kanten. Hoe kan ik dat weten? Simpel je maakt zowel van je linker- en rechtergezichtshelft een foto, draai op een vast punt naar de camera met je gezicht. Handige tip, zet je camera vast en ga zelf in een draaibare stoel zitten, bijvoorbeeld een kappersstoel of een bureaustoel. Wat je ook kan doen is een foto recht van voren maken als je neus dan iets naar links of rechts buigt zie je vanzelf wat je goede kant is. Probeer het maar eens uit. En kijk of deze truck bij jou ook werkt. Het is fijn om te weten wat je goede kant is, want dan kan je in het vervolg je goede gezichtshelft naar de camera toedraaien mochten er foto’s gemaakt worden. Je wordt er in één klap een stuk professioneler door! Het makkelijkste is toch gewoon twee foto’s maken, deze naast elkaar houden en dan vergelijken.

2. Je kin

Probeer foto’s te vermijden die van onderaf worden genomen. Druk je tong tegen je gehemelte of tegen je ondertanden voor een strakkere kaaklijn. Dit trucje verminderd je onderkin en wordt bijna door alle fotomodellen toegepast.

3. Je natuurlijke lach

Het allerbelangrijkste is toch echt je lach! Een spontane en oprechte lach is het allermooiste wat er is. Ook al houd je er niet van om op de foto te gaan moet je het toch maar eens proberen. Gewoon doen en niet bang zijn.

4. Mooie slanke benen

Als je zit doe dan in elk geval niet je benen wijd. Sla je benen over elkaar of houd ze netjes naast elkaar. Til je benen ietsje op maar je tenen moeten de grond blijven raken zodat ze niet tegen de stoel of bank drukken, zo lijken je bovenbenen minder massief. Als je staat span dan je beenspieren aan en druk ze wat naar buiten. Zet je benen iets uit elkaar. Zo lijken ze slanker. Probeer ook je bekken subtiel naar achteren te kantelen. Heb je iets stevigere knieën? Zet je benen naast elkaar en druk je knieën tegen elkaar aan. Wat je ook kunt doen is je ene been net iets voor de andere plaatsen en dan het voorste been naar binnen draaien. Wat ieder model weet! Een andere manier om slankere benen te krijgen is door hoge hakken te dragen. Je kuiten krijgen meteen meer definitie waardoor ze slanker en gespierder lijken.

5. Smize

Smize staat voor smile with your eyes (smile + eyez = smize). Wat hiermee bedoeld wordt is dat je niet als een somber persoon op de foto moet gaan, maar als een gefocust model. Je kunt je blik focussen door iets met je ogen te knijpen en te denken aan iets waar je heel blij van wordt. Dit geeft je echt die oogopslag waar je op zit te wachten! Als je breed lacht kun je ook wat met je ogen knijpen om je lach minder nep te maken. Met je ogen knijpen voelt heel fake, maar op de foto is het mooi. Maar knijp niet te veel met je ogen, want dan lijkt het alsof je moet niezen. Oefen dus goed met selfies of in de spiegel.

6. Mooie Taille

Om de illusie van een slanke taille te creëren kun je het best een hand in je zij zetten. Wat je ook kan doen is je onderlichaam van de camera afwenden terwijl je bovenlichaam er juist naartoe draait, dit noemen ze een gedraaide pose. Dit voelt heel onnatuurlijk, maar je creëert wel mooie foto silhouetten. Zit of sta altijd rechtop. Schouders naar achteren, borst vooruit, span je buikspieren aan trek je navel naar binnen. Het staat bepaalt niet charmant om wijdbeens en met de voeten naar buiten gekeerd op de foto te gaan, let hierop!