Video profiel

Belangrijke impact van videobeelden

Dat videobeelden veel impact hebben, weten we al lang. Niet voor niets luidt een wel heel bekende uitdrukking: één beeld zegt meer dan 1000 woorden. Door je filmpjes op 24Talents te zetten maak je meer kans om ontdekt te worden, je opdrachtgever krijgt zo al direct een goed beeld van je. Prachtig natuurlijk dat bewegend beeld zoveel invloed kan hebben, maar hoe maak je nu zelf een goede video?

Tips om een goede video van jezelf te maken

Hoe maak ik een profielfilm van mijzelf? Hieronder staan tips die je kan gaan gebruiken om een film te maken. De kern van iedere video is dat je laat zien wat voor talent je in huis hebt. Geen droge opsomming van feiten, maar laat zien wat je kan. Film bijvoorbeeld anders eens een stukje van je optreden. Kijk ook eens naar andere profielen op onze site om ideeën op te doen.

Ontdek waardoor je geboeid raakt bij het kijken van een film van een ander talent. Die ontdekking kan je dan weer goed gebruiken voor je eigen video’s. Inhoud is het belangrijkste, daar gaat het om. Feiten kun je in beeld laten zien maar het belangrijkst is je talent en het verhaal erachter. Vertel gerust in de film een stukje over je beweegredenen om hieraan mee te doen. Voorkom wel dat je helemaal opgeslokt raakt door te veel beelden van jezelf. Natuurlijk zijn mooie beelden belangrijk, zorg dus ook dat je voldoende beeldmateriaal hebt.

Storyboard en andere adviezen

Maak een storyboard van wat je wil vertellen en laten zien. Bedenk welk beeldmateriaal je daarvoor nodig hebt en zorg dat je dat ook opneemt. Als je op een locatie bent waarvan je verwacht dat je er niet snel terugkomt, neem dan extra materiaal op. Je weet maar nooit waar je het voor nodig hebt. Werk van achter naar voren. Bedenk eerst wat je wil bereiken met je video en ga dan met je storyboard aan de slag.

Moeten opdrachtgevers een bepaalde actie ondernemen? Ja, ze moeten je boeken! Als je dat hebt bepaald, kun je jouw profiel op film gaan zetten. Met jouw einddoel dat je geboekt wilt worden. Houd je doelgroep, de opdrachtgevers goed voor ogen. Een video van voetbaltalenten vraagt om een andere benadering dan van een zanger. Maak je profiel-film niet te lang, niet alle nuances zijn even belangrijk. De kern, daar gaat het om. Kijk maar eens naar commercials. In maximaal 30 seconden moet er een verhaal verteld zijn. Het belangrijkste is er plezier in hebben. Je maakt een film die misschien wel jouw toekomst gaat veranderen. Dat is leuk!

Nog een paar adviezen voor je aan de slag gaat

Als je besluit om een profiel filmpje te gebruiken op onze site van FoxerAgency, let dan op het volgende: Zorg dat je professioneel en gemotiveerd overkomt. Kies de juiste outfit, maak meerdere films als je over meerdere talenten beschikt. Net als voor je geschreven profiel geldt: houdt het kort en krachtig. Een filmpje van één of twee minuten is de regel. Vertel iets over jezelf en laat je zien wie je bent je en wat je talenten zijn.

Zelf doen of uitbesteden?

Uiteraard kun je met de webcam op je computer zelf iets in elkaar zetten en op FoxerAgency plaatsen. Doe dit alleen als je er goed in bent en als deze vorm past bij jouw profiel. Er zijn bij jouw in de buurt ook kleine bedrijfjes die professionele videofilms maken, google ze maar eens en vraag wat het kost. Je kunt ook besluiten om een professionele video laten maken door FoxerAgency Om als talent een professionele film van jezelf te laten maken is wel een redelijk kostbare aangelegenheid maar het kan de investering wel waard zijn.