MIJN VERHAAL

 

 

GIAVERO SABAJO

Youngggbraves (echte naam: Giavero Sabajo) is geboren en getogen in Suriname en komt uit een talentvolle familie. Hij is een artiest met een echte winnaarsmentaliteit die altijd vol overgave zijn doelen nastreeft. Vanaf zijn 11e was hij fanatiek bezig met sport en dit uitte zich in taekwondo op internationaal topniveau. Op zijn 16e werd hij als jongste deelnemer gekozen in de selectie en de jaren daaropvolgend deed hij mee aan internationale taekwondo wedstrijden.

Begin 2016 kwam Youngggbraves naar Nederland ter voorbereiding op zijn wedstrijd en besloot in samenspraak met zijn coach om werk en studie in Nederland te vervolgen. Hij kreeg echter een verblijfsvergunning met beperkte rechten waardoor het lastig was om financieel rond te komen. Naast zijn studie moest hij dagelijks reizen om te trainen én droeg hij deze financiële last op zijn schouders. Dit alles leidde tot een breaking point, fysiek en emotioneel was dit niet vol te houden. In 2018 speelde hij zijn laatste WK taekwondo in Korea om zich vervolgens te richten op zijn financiële situatie.

Muziek

Youngggbraves blijft zijn naam eer aandoen en gaf de moed niet op. Hij besloot een jaar later het roer volledig om te gooien en stond model voor verschillende bedrijven in Nederland. Ook stapte hij uit zijn comfortzone door verder te gaan met muziek. Muziek heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in zijn leven en zorgt ervoor dat hij blijft focussen op positieve dingen. In Suriname was hij al met muziek bezig, veelal samen met zijn broer die een producer is.

Mindset

Het is zijn doel om met muziek positiviteit over te brengen en mensen wakker te schudden. Wanneer anderen geïnspireerd raken om uit hun comfortzone te stappen, is zijn missie geslaagd. Zijn boodschap is dan ook; geef nooit op en geloof in jezelf. Mindset is everything. Youngggbraves is een big believer; binnen 5 jaar is hij een topartiest met een eigen label. Op het moment is hij de manager van muzieklabel I Am Music. In februari 2021 won hij een maatschappelijk project 'Rap-MEe' en dook de studio in samen met producer GC.

Nu maakt Youngggbraves deel uit van ons Foxer Team om nieuwe uitdagingen aan te gaan!

 


 

Muziek